Aventuri pe snowmobil la Icoana Cavnic, din judeţul Maramureş

Aventuri pe snowmobil la Icoana Cavnic, din judeţul Maramureş 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Cavnic este polul judeţean al zăpezii, care atrage în lunile de iarnă mulţi iubitori ai sporturilor de sezon precum schi, snowboard, tubing şi snowmobil. Aici distracţia durează mai mult decât în alte părţi, pentru că, graţie unei conjuncturi microclimatice, sezonul rece se întinde pe mai multe luni decât în alte zone ale ţării. Astfel că iubitorii de aventuri pe zăpadă pot petrece în această staţiune încă de la Halloween şi până la plecarea Babelor din primele luni de primăvară.

Pe pârtiile Icoana Cavnic, turiştii se pot bucura de multe variante de a-şi petrece timpul liber. Aici există, de câţiva ani buni, instalaţie de iluminare nocturnă, o pârtie amenajată pentru sănii, alte două pentru schiorii experimentaţi, şase tobogane alunecoase pentru snow-tubing, dar şi o pârtie specială pentru începători, unde şi cei mai mici dintre schiori sau snowboarderi pot învăţa alunecarea controlată, această partie fiind dotată cu sistem baby-lift.

Unul din sporturile de iarnă care te încarcă de energie la maximum este însă excursia cu snowmobilul, până nu demult rezervată doar pădurarilor sau jandarmeriei montane. Ghizi bine antrenaţi în orientare montană şi cu ani de experienţă în conducerea snowmobilelor îi însoţesc pe amatorii de drumeţii pe vârfurile şi zonele pitoreşti ale Munţilor Gutâi şi Lăpuşului din Maramureş, cei mai aventuroşi putând urca cu snowmobilul până aproape de Creasta Cocoşului. Această experienţă revelatoare nu este însă rezervată doar îndrăzneţilor. Turiştii care n-au văzut snowmobile decât în documentare pot şi ei să simtă răcoarea munţilor Ţării Maramureşului, îndrumaţi de ghizii de la Icoana Cavnic.

Un plus al acestor drumeţii pe „schiurile motorizate” îl dau peisajele de un alb imaculat pe care le poţi admira în traseele parcurse. În cele 30 sau 60 de minute petrecute pe frunţile munţilor, ai parte de privelişti ce-ţi taie respiraţia. Copaci şi brazi încărcaţi cu zăpadă de un alb strălucitor, proveniţi parcă din basmele copilăriei, te vor însoţi frăţeşte la fiecare pas, iar dacă ai ochiul bine antrenat ai putea zări, pe ici, pe colo, bufniţe, şoimi, iepuri, vulpi şi căprioare.

O plimbare nocturnă cu snowmobilul, sub un cer senin cu lună plină este de departe cel mai impresionant tablou de iarnă, care trezeşte în tine simţuri primordiale. În lumina plăpândă a astrului selenar, vezi aievea cum ţi se aşterne la picioare covorul de nea, iar foşnetul îngheţat al pădurii te asurzeşte şi te transpune într-o lume a fantasmelor. Nu departe, ajungi în mici poieniţe ce-ţi oferă ample privelişti spre localităţi cochete din Maramureş, şi chiar spre munţii din Ucraina.

Mai mult, în acest sezon, administratorul pârtiilor Icoana Cavnic oferă reduceri consistente la aceste „drumeţii” pe snowmobil, în weekend, dar şi în timpul săptămânii. Preţurile au îngheţat şi ele pe la minus 20% în weekend, minus 40% în timpul săptămânii, pentru grupurile sau familiile ce închiriază cel puţin două snowmobile. Aşa că nimic nu te mai poate ţine în casă în această iarnă! Ieşi din monotonia zilelor petrecute în faţa televizorului şi încalecă în aventura vieţii tale, la Icoana Cavnic, Maramureş, acolo unde se agaţă harta-n cui, dar unde începe o nouă pagină din jurnalul tău de călătorii! Pentru cei care vin de mai departe, drumurile recomandate sunt dinspre Baia Mare sau dinspre Ocna Şugatag.

Astfel, zăpada proaspată de la Cavnic cheamă iubitorii Maramureşului la excursii de neuitat pe crestele munţilor, în mijlocul naturii, în zone unde iarna nu ai acces decât cu snowmobilul. Urme de iepuri, vulpi, căprioare şi panorame care-ţi taie respiraţia te aşteaptă! Pentru detalii şi rezervări: 0744-894399 sau 0724-316016.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
  • RSS
This entry was posted in De vazut in Maramures, Diverse, Zone din Maramures. Bookmark the permalink.

Comentarii, pareri, sugestii:

One Response to Aventuri pe snowmobil la Icoana Cavnic, din judeţul Maramureş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>